МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Bиблиотеката Феткин вечерва беше местото на кое се одржа предавање со презентација кое имаше за цел да превенира мерки за сајбер безбедност на интернетот.Презентацијата на младите се одржува во рамките на месецот на науката

Како се развива истражувањето и практикувањето на интернетот или сајбер просторот така се позачестени се нападите од најразличен вид.Присутен е фишингот, продуцирањето на лажните вести,kрадењето на лични податоци,разни измами , и форми преку кои се нарушува безбедноста или се стекнуваат нелегални средства. Ова беше основната поента за да се органзира предавање кое имаше за цел да се лоцира ова тема и иницира кај младите безбедноста во сајбер просторот.Презентацијата која се одржѓа во Библиотеката Феткин, беше убава прилика да се проговори за ова проблматика, која допрва ке добива на значење и важност.

0000565555.PNG

122080.PNG

Capture.PNG334444.PNG