Од Времепловот на Бадеви во нашата редовна рубрика СТАРИ ФОТОГРАФИИ НА КАВАДАРЦИ, реобјавуваме слика од престојот на семејството на Никола Бадев со сопругата Милка во месноста каде денеска е Градскиот парк „Љупчо Шкартов„.

Тогаш ова месност била излетничко место но сеуште неуредено како сега.Уредувањето и урбанизацијата на Паркот со пошумивањето се прави 50-сетите години од минатиот век.Фотосот е направен 1943 година каде семејствито Бадеви престојувале на кафе во Паркот.

На ова фотографија Никола Бадев е со своето друштво 1942 година.

47391864_216134315944954_8027097626283343872_n.jpg