„На 12.02.2019 година во Полициската станица Кавадарци, К.Ѓ.(34) од Кавадарци пријавил дека истиот ден на улица „Браќа Хаџи – Тефови“ во Кавадарци бил каснат од куче скитник во пределот на десната нога „- се наведува во денешниот билтен на МВР