МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

“Навали народе на ефтин бостан“. На пазарот во Кавадарци ( на новата локација каде е и денес, има само неколку сергии) врие како во кошница, август 1961 година.

На фотографијата што ја снимил Бранко Ивановски ги препознавам Ване Паракеов, Ефрем Јосков Топот, Стојче Илиев Бошков-Цфа, Добре Зафиров-Јануш како деца од 13-16 годишна возраст. Од фототеката на Музеј-галерија.

П. Камчевски