Со поддршка и помош на Општина Кавадарци и Еуроникел-Кавадарци , денеска Еколошкото друштво „Тисовец“„ од село Возарци го одржа 5-тиот Еко Книз наменет за учениците ид основните училишта во Општината.Екологијата ставнува важен фактор во нашето сегашно живеење а ке биде од особена важност во иднина.

За соработката со ЕД „Тисовец„ , самото одржување на квизот, и за напорите кои градоначалникот и општината ги прави за развивање на Кавадарци како Еко град, тв изјава на : ; Митко Јанчев-градоначалник на Опшптина Кавадарци, Герасим Кујунџиев- директор на Еуроникел Кавадарци и Сашко Данов- претседател на ЕД „Тисовец„- Возарци.

20190508_112750.jpg