МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

По успешно спроведената јавна набавка за избор на најповолен изведувач на работите за ревитализација на локалниот пат помеѓу селата Крњево и Бохула, фирмата „Жикол“ од Струмица го реализира на терен овој значаен инфраструктурен проект од патната мрежа во општината.

Проектот за проширување на локален пат до селото Бохула-Крњево е одобрен од Агенцијата за финансиска подршка во земјоделството и руралниот развој. Инвестицијата опфати проширување и асвалтирање на локалниот пат кој ги поврзува селата Бохула и Крњево во должина од 4,4878,5 метри и ширина од 5,5 метри. Проширувањето на патот се однесува цела должина на постоечкиот пат кој е со ширина од 2 метри, како би се добила коловозна конструкција од 5,5 метри.

Инаку асфалтирањето е целосно завршено, деновиве се поставуваат банкинии канавки и мали дотерувања по што патот ке биде целосно завршен.

vinicka-krsla.jpg

Ревитализацијата е од особено значење за подобрувањето на квалитетот на животот на жителите во руралните средини, со тоа што ќе се олесни движењето и комуникацијата помеѓу двете села, подобрување на патната инфраструктура која е од особено значење за постоечките стопански субјекти и идни инвеститори, значителено ќе се подобрат условите за развој на туризмот, бидејќи изградбата на овој локален пат е дел од патната инфраструктура до Ски центарот Кожув.

Планираниот износ на овој проект изнесува 19.990.527 денари, од кои општина Кавадарци учествува со 18% или 3.049.403 денари. Останатите средства за реализација на овој проект во износ 16.941.124 се обезбедени од Агенцијата за финансиска подршка во земјоделството и руралниот развој.