Денеска се одржа трета практичкна обука во ракмите на проектот „Витач“-Инкубатор за органско приоизводство. Се работи за проект за развој на локалната демократија на Западен Балкан од RILOAD програмата- финасирана од EУ а спроведена од УНДП.

Темата на која денеска беше посветен денот беше „Производство на Матици и матичен млеч“.

Бранко Соколов- предавач по пчеларство од Скопје во придружба на Мирољуб Голубовски-теоретски предавач за пчеларство

233.jpg