МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Фотографијата е направена пред поставувањето на СПОМЕНИКОТ НА СЛОБОДАТА И РЕВОЛУЦИЈАТА на Палавичини, двете офицерски згради се во фаза на изградба, а се гради и зградата на Општинскиот суд. Исто така од јавните објекти е и зградата на Дом на култура изградена во 1948 година.

Фотографијата е на Б. Ивановски снимена од зградата на Собранието

П.Камчевски