Деновиве започна ревитализацијата на фасадата на зградата позната како „Стара звтобуска“.

„Ова е петтата од вкупно 13 згради на кои се врши интервенција за санирање на сачокот, замена на олуците, како и крпење и фарбање на фасадите.

За оваа намена општината ќе инвестира 5.361.793 денари, а парите се обезбедени од буџетото на опшштината.

Општина Кавадарци го продолжува проектот за санирање на фасадите на колективните станбени згради во централното градско подрачје, кои се утврдени како објекти од значење за Кавадарци.

Според проектот наредна зграда за санација е зградата позната како „Монополска“ на ул. „Илинденска“ каде се наоѓа Тутунска банка.

Изведувач на работите е кавадаречката фирма „Метал Апостолов“„ соопштуваат од кабинетoт на градоначалнкот Јанчев.

65265471_2446685938888786_55821552507158528_n.jpg