-Есенски ден во кавадаречката чаршија .Градскиот плоштад полн со граѓани на Кавадарци.Од ова дистранца, како е денес во 20 години од 21 век градот е непрепознатлив.Центарот на градот сега има нов имиџ, во духот со новото време и економскиот развој. Фотографијата е од 1958 година, а ја снимил Бранко Ивановски - преземена од ФБ-профил на П.Камчевски. -Втората фотографија е од 1958 година .Градскиот плоштад гледан од сегашна „Тиквешко Востание„ поранешна „ЈНА„. -Третата фотографија е дел од Градскит плоштад сликан кон крајот на пеесетите години.Дел од “Илинденска„ и „Маршал Тито„ 72318563_708337736300864_7214497488986701824_n.jpg 60297113_618501561951149_4867285840109240320_n.jpg