МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Од 9 до 11 февруари во Белград се одржува меѓународна конференција насловена „Нови технологии во образованието“ во организација на Британскиот совет.

Оваа година учествуваат повеќе од 6.500 учесници од Југоисточна Европа, а покрај квалитетната конференциска програма има и богата саемска понуда на најдовремена информатичко комуникациска технологија . Професорите од гимназијата „Добри Даскалов“ Кочо Кочов и Зоран Милевски присуствуваат на оваа конференција, а потоа со дисеминација со останатите вработени ќе ги пренесат и споделат најновите искуства стекнати овие денови за да се применат со цел поедноставно совладување на материјалот и постигнување на подобри резултати. Одговорните во гимназијата максимално се залагаат за осовременување на наставата и опремување на училниците со најсовремена технологија, како 3Д уреди, интрактивни монитори и табли, иновативни образовни софтверски решенија, онлајн колаборациска соработка помеѓу професори од сродни предмети од различни земји за подобрување на наставниот процес.

16650648_10209328885153300_484735342_o.jpg

Континуираната едукација на наставниот кадар, постојаното следење на најновите трендови во образованието, осовременувањето на средината за учење, секогаш даваат подобри резултати, а со тоа училиштето е водечко во градот и регионот и едно од најдобрите во државата и пошироко.