Со новиот начин на загревање на просториите на училиштето ке се заштедат 30-40 насто од трошоците за греење , а ке се намали драстично и загадувањето.„Сличен проект ќе се реализира и во Детската градинка „Рада Поцева“-Кавадарци, а го спроведува Општина Кавадрци со средства од Владата по претходно аплицирање-вели градоначалниот Митко Јанчев.

Директорката Весна Шошева задоволна од растеретувањето на буџетот на училиштето, и намаленото згадување. Системот беше испробан, како функционира, на 10 јануари 2020 година.