Хумани по природа, насмеани,расположени , секогаш, па и сега кога даруваа крв- тоа се нашите пожарникари членови на ППТЕ Кавадарци кои денеска со останатите граѓани се одзваа на големата крводарителсака акција во Општина Кавадарци во организација Црвен Крст и Општина Кавадарци.Кавадарачани се хумани луге и меѓу најдобрите во Македонија , според одзивот - вели Д-р Лујза Димитрова од Инститрутот за транфузиона медицина Скопје.За дарување крв се чекаше во ред, бидејќи и правилата така налагаа- пред се да се изврши неопходниот медицински општ преглед а потоа да се дава крв. Александар Чадамов - командир на ППТЕ Кавадарци рече дека пожарникарите како и во својата професионална работа и сега се хумани, такви и ќе останат, секогаш за народот и со народот.

009879000