Синоќа во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ се оддржа поетскиот настан “Пехарот на Свети Трифун“.Се работи за соопштување на резултатите од конкурсот за најдобра необјавена поетска творба посветена на празниците Свети Трифун и Свети Валентин на тема “Еден ден, а две слави“ и беа доделени наградите за најдобрите творби.

Наградите се доделувааа во две возрасни категории: Прва од 13 до 19 години и Втора над 19 години.Во првата категорија наградите ги добија: 1 место - Марија В‘чкова; 2 место - Љупче Лалков и 3 место - Надица Коцева.

Во втората категорија наградите ги добија: 1 место - Љупчо Атанасов; 2 место - Ангел Јанев и 3 место - Љиљана Атанасова.Гран при за најдобра песна освои Тодорка Андова.

Настанот музички го збогати групата “Акустико“ од Кавадарци.“Пехарот на Свети трифун“ е во организација на Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци и Библиотека “Феткин“ Кавадарци

Синоќа во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ се оддржа поетскиот настан “Пехарот на Свети Трифун“.Настанот беше по повод конкурсот за најдобра необјавена поетска творба посветена на празниците Свети Трифун и Свети Валентин на тема “Еден ден, а две слави“ и беа доделени наградите за најдобрите творби.

Наградите се доделувааа во две возрасни категории: Прва од 13 до 19 години и Втора над 19 години.

Во првата категорија наградите ги добија: 1 место - Марија В‘чкова; 2 место - Љупче Лалков и 3 место - Надица Коцева.

Во втората категорија наградите ги добија: 1 место - Љупчо Атанасов; 2 место - Ангел Јанев и 3 место - Љиљана Атанасова.

Гран при за најдобра песна освои Тодорка Андова.

Настанот музички го збогати групата “Акустико“ од Кавадарци.“Пехарот на Свети трифун“ е во организација на Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци и Библиотека “Феткин“ Кавадарци