МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Превентивна акција во месноста ,,Краиште,, каде беше разговарано со земјоделци беа поделени едукативни флаери за превенција од пожари на отворен простор, со оглед на поволните временски услови и високи температури кои овозможија земјоделците да излезат на лозовите насади и да отпочнат со обрежување и кроење на виновата лоза, собирање и горење на отпад и сувите прачки, палење на меѓи и стрништа. Токму во овој период минатата година Тиквешијата беше зафатена од голем број на пожари, па затоа е и овој апел и предупредување на земјоделците.