Според програмата на Општина Кавадарци, која предвидува асфалтирање на улица „Ќиро Спанџов“ (помеѓу ОУ Д.А. Габерот и зграда), од страна на ЈП Комуналец е извршена реконструкција на водоводна мрежа со дијаметар Ф63 од должина од 90м и реконструкција на фекална канализација Ф315 со должина од 90м.По поставувањето на главните линии, реконстуркцијата, беа извршшени приклучоци за водовод и канализација на зградите и на училиштетето.Во завршна фаза е санирањето на ровот а со тоа и се поставуваат нови бетонски плочи со нови капаци на канализационите шахти.Следно е асфалтирање од страна на Општината.

88270183_2666628393561205_4683693305513377792_n