Семејната винарија „Јаковлевски„ во чест на стартот на годинашнава берба на грозје ги спои винито и сликите , на тој начин правејќи спој на уметноста на едно место.Вината на Јаковлевски можеа неговите пријатели на да ги пробаат, истовремено да ги погледаат уменичните дела на Горан Боев и Лазар Дојчинов, и аматерката Јулијана која својата дарба за уметнст ја искажува на шишињата .Горан Јаковлевски а сопственик на семејната винарија „Јаковлевски„.Тој е скромен по природа, едноставен и досега успешен. Заедно со неколку други винари го води семејниот вински бизнис во Кавадарц,, засега успешно.Тој накратко ни ја раскажа неговата винска приказна .

м.димитров

119066725_744627932994116_747064048791303233_n 118970878_1182825485415363_1716045916689768047_n 119114128_619607418740359_1617469765353631952_n