СПОРТИСТИТЕ ОД ЏУДО КЛУБОТ КОЖУВЧАНКА ВО ЗНАК НА ХУМАНОСТ ДОДОДИЈА СОЦИЈАЛНИ ПАКЕТИ

На 28 октомври 1860 год роден е основачот на џудо спортот , Џигоро Кано. Овој ден се слави како Светски ден на џудото а денеска се навршија и точно 160 години од раѓањето на таткото на џудото. По тој повод џудистите ширум светот со пригодни настани го одбележаа овој ден. Според УНЕСКО џудото се категоризира како најпожелен спорт за физичкиот и психичкиот развој на децата на возраст од 4 до 21 год. Членовите на џудо клубот „Кожувчанка“ според препораките на светската џудо федерација во услови на пандемија денешниот ден го одбележаа под мотото „Заедно сме посилни“. Тие денес делеа социјални пакети на социјално ранливите категории граѓани.

Еве што во оваа пригода ни изјави тренерот на ЏК „Кожувчанка“ Марјан Колев (видео).

м.в.

123001568_448197759675826_388727018404337863_n 123075777_1266173123742382_6754451397008031064_n 123136208_652095575674738_7831479900588143249_n