31 новозаразен од коронавирус во последните 24 часа во Општуина Кавадареци, соопштуваат од ЦЈЗ Кавадарци.Д-р Ристе Јовановски не информира и за нови 8 позитивни во Општина Неготино и една позитивна наставничка е регистрирана во Росоман.Таа работела во школо во село Сирково поради што во излолација се 15 ученици ,6 наставници и две лица -хигиеничари.

Позитивните во Кавадарци се на возраст од 9 до 78 години.Хоспитализирани се две лица во болнички услови.Во Неготинбо позитивниурте се на возраст од 54 до 79 години. Еден пациент на 78 години починал.