МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Овој реномиран фестивал се одржува 20 години и претставува еден од ретките во внатрешноста на земјата кој e доселедно посветен на детската песна со импозантната продукција

Редок јубилеј за фестивал на детска песна на кој можат да му позавидат и други детски но и фестивали кои се појавиле но таеле кратко. „Гроздоберче“, останува меѓу најмладите-како синоиним на детската песна не само за Тиквешијата туку и за Македонија.Овој фестивал од пред неколку години е и меѓународен.За годинава се најавува богата продукција . Деновиве е напечатен омотот на новото ЦД и останатиот промотивен материјал кој ке биде поставен на се што е поврзано со „Гроздоберче„.

Медиумски покровител е порталот: www.rtk.mk