ДЕНЕСКА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ОБЕЛОДЕНЕТИ СИТЕ ДЕТАЛИ ОКОЛУ ПРЕТСТОЈНИОТ ПОПИС

Претседателот на Реонската комисија за спроведување попис, Тодор Ефремов денеска на прес конференција говореше за бенефитите кои граѓаните ке ги добијат со спроведување на пописот. Исто така тој обелодени дека е распишан и објавен конкурсот за попишувачи како и деталите кој ке може да конкурира, кои услови треба да ги исполнуваат кандидатите и како ке се одвива самиот процес на попишување. Според Ефремов пописот ке започне на 1 април.

м.в.