ПРОЕКТ ВРЕДЕН 3,6 МИЛИОНИ ДЕНАРИ Е ЗАЕДНИЧКА ДОНАЦИЈА НА „КОЖУВЧАНКА“ И „З ТРАНСПОРТЕЈШН“

Веднаш до споменикот на Димче Мирчев и Ќиро Крстев во близина на салата „Партизан“ наскоро ке никне нова паркова површина. Станува збор за комплетно среден парк со сите партерни содржини, каскадна фонтана, патеки, осветлување и наводнување на тајмер. Инвестицијата чини 3.600.000 денари а средствата се обезбедени од донација на компаниите „Кожувчанка„ и „З Транспортејшн“.

За проектот денеска на прес конференција говореа градоначалникот Митко Јанчев, Димитар Радњански од „Мој Општинар“ и Доне Илов инспектор за животна средина.

м.в.

155517874_355262378921886_3992436633386646269_n 155780496_167021525234987_8954769199341087007_n 156233025_772345053682082_2300517261553364973_n 156375351_424763842081368_6911597214217256333_n