Фондацијата „Никола Јанчев„ донираше комплетен систем за централен довод на кислород до секој кревет во модуларната Ковид болница во склоп на Општа болница со проширена дејност Кавадарци. Системот е поврзана со линии за централен доток на кислород со што се олеснува работата на медицинскиот персонал и безбедноста на здравјето на пациентите. Набавката и монтажата на целокупниот системот за централен довод на кислород е во вредност од 1,5 милион денари, средства обезбедени од фондацијата„Никола Јанче“ и компанијата“Кожувчанка„.

Хуманата мисија на „Кожувчанка„ и Фондацијата „Никола Јанчев„ ја продолжува. Браво !

157040217_4169061013137986_5723091778061928381_n 157286762_4169061536471267_2123571172135139623_n 157939790_4169061046471316_7856021674766681972_n 158256903_1162598454193459_7739105820958821202_n 158367506_1162598344193470_1303749998264383211_n (1) 158582395_1162598400860131_9095641470627282763_n (1)