МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

СКРОМНО НО ДОСТОИНСТВЕНО И СО ПОЧИТ КОН ПРИПАДНИЧКИТЕ НА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ КОИ СЕ НАОЃААТ ЗАД ВОЛАНОТ

ОВР Кавадарци во соработка со ОС за БСП денеска максимално ги испочитува припадничките на понежниот пол кои се најдоа во улога на возачи. Пред Домот на културата „Иван Мазов Климе“ припадниците на ОВР Кавадарци ги застануваа речиси сите возила кои зад воланот имаа припадничка на понежниот пол. Потоа останатите припадници на ОВР Кавадарци заедно со членовите на ОС за БСП делеа пригодни подароци како цвеќе, флаери, маски и миризливи стикери со логото „Жените возат одговорно - Среќен 8-ми март“. Статистиката покажува дека жените се одговорни возачи затоа што: не возат под дејство на алкохол,не возат без возачка дозвола и користат сигурносен појас.Затоа биди горда што си жена и што си безбеден возач.

м.в.

158284195_10225280966507159_8962890323939241987_n 158348313_10225280966147150_2042004161249661973_n 158447906_10225280966747165_8274628672649848051_n 158534285_10225280967347180_5159547715257688857_n