МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска пред бистата на идеологот на македонската борба за самостојност на Македонија , Гоце Делчев ,во Општинското Основно Училиште што го носи неговото име беа положни свежи свеќиња.. Цвеќе положија : директорката ,вработени и ученици на училиштето, Локалната самоупорава Кавадарци,политички партии,пратеници во Парламентот и други граѓани. Ученици од училиштето говореа за делото на Гоце Делчев .

На свеченост која следуваше потоа , според сите протиколи за Ковид 19 ,на ученици кои постигнале успеси по поделни предмети од наставата и вработерни им беа доделени пригодни награди и јубилејни награди.

181616118_296684895442208_8440426061492405389_n 180122231_167353568627903_228970492493494220_n