Весна Чемерска и Гоце Попов од Кавадарци и Пере Самандов од Неготино вчера се искачија на врвот Брајторн Земат во Швајцарија- висок 4.164 метри.

Ова вест РТК.МК ја дозна лично од планинарите кои и ги испратија фотографиите.

Секоја чест.

282248362_1121237301768160_4831972271086002143_n 281854702_706615514006029_618624594960790795_n (1) 281461686_1110158769537813_5679513726099465646_n