МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во Општина Кавадарци се одржа јавна расправа за амбиентниот воздух изготвен од „Техно лаб“ во соработка со Општината. Средствата се обезбедени од Министерството за животна средина. Ден еска на расправат присуствуваа советници од Советот, невладини организации, претставник од државниот инспекторат за животна средина и претставници од нашата Општина, а презентацијата е изготвена и образложена од инспектор за животна средина Доне Илов и советникот за животна средина, Зоран Младеновски. Планот за квалитетот на амбиентниот воздух се изработува се со цел утврдување на состојбите и дефинирање на мерките за подобрување на квалитетот на истиот во Општина Кавадарци. 311890091_666656534818351_2954914389808061707_n 311933469_666656648151673_5406163144224472088_n