МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Коритото и мостот на реката

И денеска имаме можност да се потсетиме на момент од период на градот со кадар на реката Луда Мара со железниот мост, трафиката за цигари, зградата на старата нижа гимназија, на чие место во 1936 година е изградено основното училиште, денес “Страшо Пинџур“,

Ова фотографија, според Петре Камчевски од Музеј Галеријата датира од 1935 година.

MOST_KAJ_JAVOROT_3.jpg

На втортата фотографија направена речиси од иста позиција се гледа која е промената на овој дел на градот после 82 години