МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во спортската сала на ОУ “Крсте Мисирков” во Скопје се одржа Меѓународен натпревар “ Солидарност Опен” 2022 година. На натпреварот учествуваа 650 натпреварувачи од Македоонија, Косово, Србија, Црна Гора, и Албанија. КК Сансаи-Метал Апостолов со 11 златни медали,3 сребрени и 11 бронзени медали беше прогласен за најуспешен клуб на натпреварпт.Данка Стојкова беше прогласена за најдобра натпреварувачка во кати. Златни медали: 1.Ката ти Сансаи- ката екипно женски 2010-2009 (Ѓорѓиева,Филипова,Јанчев). 2.Ката тим Сансаи-ката екипно женски кадети и јуниори (Стојкова,Ристовска,Филипова). 3.Ката тим Сансаи-ката екипно машки 2010-2009 (Јанчев,Булуков,Огненовиќ 4.Стојкова Данка-ката женски кадети. 5.Филипова Марија-ката индивидуално женски 2009- ниво 2. 6.Силјанова Дарја-ката индивидуакно женски 2008- ниво 2. 7.Ѓорѓиева Викторија-ката индивидуално женски 2012- ниво 2. 8.Стојкова Данка-ката индивидуално женски јуниорки. 9.Јанчев Филип- ката индивидуално машки 2010- ниво 3. 10.Огњеновиќ Саша-ката индивидуално машки2010- ниво 2. 11. Јаневски Давид-ката индивидуално машки 2015 година. Сребрени медали: 1.Ката тим Сансаи- ката екипно женски 2012-2011 (Ѓорѓиева,Стојанова,Атанасова) 2.Тодоров Крсте-ката индивидуално машки 2012-ниво 1. 3.Тодоров Крсте-ката индивидуално машки 2012- ниво 2. Бронзени медали: 1.Ката екипно женски-кадети и јуниори (Ѓорѓиева,Јанчев,Силјанова) 2.Ката тим Сансаи- ката екипно машки 2012-2011 (Ѓорѓиева,Тодоров,Булуков 3.Ката тим Сансаи-ката екипно машки кадети и јуниори (Костов,Стојкова,Прстенков) 4.Ристовска Тамара-ката индивидуално женски 2008- ниво 3. 5.Филипова Марија-ката индивидуално женски 2009- ниво 3. 6.Ѓорѓиева Викторија-ката индивидуално женски 2011-ниво 3. 7.Атанасова Јана-ката индивидуално женски 2013-ниво 2. 8.Божова Драгана-ката индивидуално женски 2013-ниво 2. 9.Ристовска Тамара-ката индивидуално женски кадети. 10.Огњеновиќ Саша-ката индивидуално машки 2010- ниво 3. 11.Булуков Зоран-ката индивидуално машки 2011-ниво 1. 280652360_10228165720515137_2321737526209258840_n 280713166_10228165717915072_4062208380381878025_n 280751530_10228165720115127_592593191674341630_n