Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=3641
  [QUERY_STRING] => id=3641
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 34138
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 18.206.12.157
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1701459120.9493
  [REQUEST_TIME] => 1701459120
)
Росоман / Локалната сaмоуправа подготвена за зимско одржување на улиците и патиштата
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Потпишан е договор помеѓу фирмата ЈА-МИ ДООЕЛ Кавадарци и Општина Росоман.

Oпштина Росоман е подготвена да врши зимско одржување на улиците и локалните патишта на целата територија на Општината. Општина Росоман распиша oглас за Јавна набавка за “Одржување на локални патишта и улици во Општина Росоман во зимски услови за 2018-2019 година”.Како најповолен понудувач е избрана фирмата ЈА-МИ ДООЕЛ Кавадарци.

Потпишан е договор помеѓу фирмата ЈА-МИ ДООЕЛ Кавадарци и Општина Росоман.Таа има обврска и надлежност, се додека трае законскиот рок за зимско одржување на улиците и патиштата да ја обавува ова дејност на теритоаријата на цела општина Росоман.

Искуството од слична надлежност која фирмата ЈА-МИ- ја имаше во Општина Кавадарци и квалитетното справување со снегот, дава за право да претпоставме дека работата ке биде завршена навреме и на задоволство на граѓаните на Општината.