Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=6776
  [QUERY_STRING] => id=6776
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 46274
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 52.23.219.12
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1638823190.5067
  [REQUEST_TIME] => 1638823190
)
(Видео) 100 ти маратон на,,делфинот,, од Кавадарци.

Денеска д-р Бошко Илиев го исплива својот 100-ти маратон.-Тоа е голем јубилем и подвиг на Илиев.Тоа е поттик дека во мартонското пливање сме имале успех со Бошко Илиев кој од 2001 година плива постојано.

Советот на Општина Кавадарци и градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев кои се покровители на 100-тиот маратон денеска му врачија признанија и благодарници за неговиот јубилеј, а истото го направи и генералниот секртетар на Сојузот на спортски федерации на Македојнија-Борче Боев.Тој доби и пригодни подароци и од други асоцијации и поединци.Бошко беше емиотивен во своето обраќање до сите кои го подржуваат во ова работа.Симболично денеска Илиев го пливаше Тиквешкото езеро каде се одржа скромната свеченост по повод 20 години пливање маратон - и 100-тиот маратон.