Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=7353
  [QUERY_STRING] => id=7353
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 40968
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 18.206.12.157
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1701460669.8513
  [REQUEST_TIME] => 1701460669
)
/ВИДЕО/ СЕ ОДРЖА ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РОСОМАН
МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Советници на Општина Росоман усвоија битни урбанистички програми

Советот на општина Росоман вчера ја одржа редовната 6 седница.

Беше предвиден дневен ред со 9 точки но потоа беше додадена и десета точка советнички прашања. Откако го усвоија дневниот ред советниците едногласно ја усвоија програмата за одбележување на празници и манифестации за 2022.

Следуваа неколку точки од областа на урбанизмот па советниците ги усвоија програмите за 2022 год за уредување на градежно земјиште на просторот на општина Росоман, за изградба ,реконструкција,одржување и заштита на локалните патишта и улици во општина Росоман и за зимската служба односно за одржување на локални патишта и улици на подрачјето на општина Росоман во зимски услови. Потоа советниците донесоа и две одлуки – за прифаќање на предлогот за воспоставување намеѓуопштинска соработка и за основање на совет на млади на општина Росоман.

Советници потоа разгледаа нееколку барања од правни и физички лица и позитивно одговорија на поголемиот дел од нив. На крај на адреса на градоначалникот Стојан Николов во рамките на советничките прашања беа упатени неколку на кои росоманскиот градоначалник одговори во целост.

272338039_4412039675573260_8915869054899404327_n

272244186_346147493979636_3256545495659933167_n

Мики Виденовиќ