На пригодна свеченост во Кавадарци на 1.декември се одбележа 15 годипшнината од постоењето на Џудо клубот „Кожувчанка„.

Се работи за спортски клуб во кој тренираат и работат околу 300 џудисти во рамките на џудо федерацијата на Македонија при што се остварени бројни настапи на домашни, балкански и Европски првенства.Притоа се освоени и високи награди и признание што е плод на успешната работа на клубот од Кавадарци.

Џудо спортот во Македонија има константен интерес кај младите луѓе затоа и внимнието на спортските работници од земајата да се овозможат соодветни услови средства за развој на овој спорт кај нас.

Токму во Кавадарци пред одржувањето на свеченоста на Џудо клубот „ Кожувчанка“ се одржа состанок на Извршниот одбор на Џудо федерацијата на Македонија.

Управата на џудо клубот „Кожувчанка„ на свеченоста во Кавадарци на 1 декември пригодни признанија и награди им додели на Митко Јанчев ,како прв претседетел на клубот, на Компанијата „Кожувчанка„ која перманентно ги подржува овие спортисти и Марјан Колев-долгогодишниот тренер на клубот.

На присутните со пригодни зборови им се обратија,од името на “Кожувчанка„ директорката Јанинка Чупаркоска која ја потенцира заложбата за подршката на џудо клубот , и Марјан Колев-кој се заблагодари на сите чинители за помошта што ја даваат за развој на џудото како спорт во Кавадраци.

Признание за соработка беше доделено на Џудо федерацијата на Македонија а за спонзисртво и пријателство и несебична помош на ; Бадев ДООЕЛ,Кам смарк ,Жито ју,Велком трејд , и Аква нет.Потоа признанија за ; Ване Настов,Благица Колева- за постигнати врвни резултати.Заслужни пријатели на Џудо клубот се; Орце Клинчаров, Сашко Ангелов, Сојуз на спортови,Џудо клубовите; Сејшн-Прилеп,Ипон од Скопје,Гладијатор –Кочани,Пелистер Битоала,Бушидо Прилеп и Пролетер-Прилеп.

За несебична подршка признанија добија; Мики Виденовиќ,Диме Коцевски, и Даниел Уневски.

78828935_2539825346054145_6171595888109027328_n.jpg

78461834_2426445720905263_1869596068493131776_n.jpg