МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)


IGM TRADE

Го посетиме село Долни Дисан на селската слава Св.„Архангел Михаил“.Селото е живо, за разлика од другите кои „ умираат.2017 за  ЗС„Венец“ е лоша година.
Родот,заради сушата и измрзнувањата, потфрли за 60 насто а  со тоа и производството на грозје,вино, житарици, брашно и друга храна која традиционалано на своите површини ја одгледува ова стопанство.Наша екипа беше  на селската слава Св.Архангел Михаил  и разговараше со жители на селото и директорот на „Венец“ Илија Јанчев. www.rtk.mk  ја   емитува специјална емисија „Село“ посветена на животот во селото, славата која со години се практикува,за спортот  во Д.Дисан, за обичниот човек кој живее и работи во ова неготинско село.
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)Слични содржини од ЕМИСИИ