МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)


IGM TRADE

ОД АРХИВАТА НА РТК - Фрли Крапче - фати Рипче
Oд Архивата ан РТК, овој пат ви нуди ТВ Репортажа за порибување на Тиквешкото езеро 2001 година - „Фрли крапче-фати рипче“.Рибниот фонд кој тогаш и сега претставува  значаен ресуср, со кој располага ова вештачка акомулација, бил грижа на многу фактори на локално и државно ниво.Оттаму и серозноста за вложување средства и внимание за зголемување на рибниот фонд.Тоа време често се порибувало со риба –крап во нашето Тиквешко Езеро.Во емисијата на Јован Ацев учествуваат:Трајче Тодоров,Тодор Атанасов,Валентина Ѓорѓиева,Трајче Сирмевски,Д-р Душко Сандевски,Бојко Николовски,Александар Костовски и Благоја Стефановски.