МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во Кавадарци oд 20 до 27 август се одржа Ликовната колонија „Кавадарци-Михајлово 2017„.
Колонијата ја организираа Советот и Градоначалникот на Општина Кавадарци и Домот на културата Кавадарци и претставува вистинско ликовно освежување во Кавадарци ова последна декада од месец август годинава. Во хотелот на „Уни палас 2 „ каде беа сместени уметниците се создадени над 140 дела кои засекогаш ке останат во градот за да говорат за творештвото кое зад себе го оставија над 65-те ликовни уметници кои дојдоа од повеке Европски и други земји од светот.