www.rtk.mk e Медумски прокровител на Меѓународниот детски фестивал „Гроздоберче“

„Гроздоберче 2016“ ги освои детските срца – Сите песни на едно место

Фестивалот на детски песни „Гроздоберче 2017“ се подготвува.Се одржа аудицијата и малите интерпретатори веке ги знаат песните кои ке ги исполнат наесен во најновото издание.Организаторите ги „пеглаат“ деталите а се прават и останатите подготовки за годинашниот фестивал.

Песните од ланското Гроздоберче 2016 и понатаму се изведуваат.Затоа, ние како генерални медиумски покровители се погриживме да овозможиме сите песни-целиот фестивал да го сместиме на едно место.

Погледајте го видеото со „Гроздоберче 2016“