МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Чаршијата и дуќаните

Кавадаречката чаршија 1945 година фотографирана веднаш по ослободувањето.. Од левата страна се куќите на Игно Оравечки и Ефтим Апостолов Џамбазот, дуќаните на Мукаетови, на средината дуќаните на Тентови и Михови, а во позадината хотел “Југославија“ на Петре Камчев Американецот.