Деновиве наша екипа ,по повод верскиот празник Мала Богородица, престојуваше во село Бегниште.Разговаравме со претседатателот на Месната Заедница Киро Делов,прошетавме низ селото се сретнавне со неколкумина селани.Новинарскиот запис го подготви Маријана Пешиќ.