Улицата „Страшо Пинџур“ некогаш и сега

На ова фотографија е прикажано пробивањето на улицата „Страшо Пинџур“ кон село Ваташа 1955 година.За да се оформи улицата мораше да се исече и големиот јавор кој беше сред улица. Тука се куќите на Паракеови, Дафкови, Белевци ,Роглеви, Игови и др.

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци.