Прослава на 1 мај 1950 година

На фотосот се гледа дефилето на граѓаните организирано за прославата на 1 мај 1950 година.На фотографијата може да се види урбанистичката состојба на градот тоа време, сеуште непробиени улиците „Браќа Џунови“( покрај кејот) и „Цано Поп Ристов“ кон (Стара Автобуска станица)центарот. Снимката е направена кога колоната го поминува мостот на реката Луда Мара.

Од фототеката на Музеј Галеријата