МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Изградба на коритото на реката

Регулирањето на водите на реката Луда Мара била значајна работа за Општинската власт во Кавадарци во сите времиња.Особен предизвик била после војната( Светска војана).

На фотографијата која ја направи еден од најзначајните фотографи-репортери, Бранко Ивановски а датира од 1958 година, ја гледаме изградба на кејот на реката Луда Мара на потегот од Кавадарци до селото Ваташа, односно до коритот на реката кај ваташкиот мост .

Oд Архивата на Музеј галеријата