Изградба на општествени станов и по 2 Светска војна.

По војната покрај интензивната градба на индивиндуални куќи се градеа и општествени станови. Ова се зградите кои се градат на ул. 7 Септември од спротивната страна на Паркот на револуцијата и слободата кај ПС oд ОН (МВР).