Во четврток - 7 септември 2017, со почеток од 10.30 часот на Градскиот плоштад во Кавадарци ќе се одржи Ликовен перформанс на ликовниот уметник Соња Самарџиева.

Перформансот го прави во соработка со нејзините колеги, ликовните уметници Владимир Темков, Димитар Самарџиев, Ќиро Јосифов, Ива Јосифова, Симона Манчева, Ванчо Кеков и др. Сликањето е на подлогата на Градскиот плоштад