МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Друштвото на Васил Хаџи Манов и Развигор Тентов на излет на реката Црна.

На фотографијата тие ја испробуваат издржливоста на лесата (импровизиран мост од сајли и плетени гранки) кај с. Трстеник. Снимката е од 1930 година.

Од фототеката на Музеј галеријата-Кавадарци