Прошетките во центарот на градот-задоволство за многу генерации

Ова фотографија направена 1958 година отсликува време на мирен идиличен живот, без нервоза и стравови.Можеби сиромашен во материјална смисла, но богат во духовна.Ова фотографијата датирана на 28 октомври 1958 година отсликува убав есенски ден во градот , како создаден за прошетка по кавадаречката чаршија.