На Прес на Синдикалната организација на „Фени Индустри“, по прекинот на работата, работниците се известени дека една плата ќе денеска ке добијат и ветено им е дека ке се забрза процесот на продолжување на производството од новиот бугарски сопственик.Од понеделник сите работници на работните места.