МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Мајстор Ристо Ставров фотографиран 1938 година

-Ова е фотографија на познатиот мајстор Ристо Ставров-наланар-заанетчија од Кавадарци.Занаетчиството пеесетите и шеесетите години било развиено до степен на мала економија ,од која егзистирале многу семејства а градот имал економски просперитет. На ова фотографија која е објавена од фототеката на Музеј Галеријата , се гледаат дедо и внук.Дедото Ристо со внукот Ристо Ставров во работилницата во која се изработувале производите.Фотографијата е од 1958 година.Внукот Ристо денес е татко и дедо на нови поколенија и генерации.Не го наследил со занаетот на дедо му но познат е по неговата голема љубов кон музиката ( гитарист на познати кавадаречки рок групи).