Часовникот , подарок, од Скопска пивара oд пред неиколку години, се поставува на фрекфентно место во центарот во Кавадарци

Група работници со механизација денеска наместија и го ставија во функција првиот јавен часовник во центарот, од ваков тип.Се работи за подарок за градот на Скопска пивара од пред неколку години.Досега истиот не е активиран, но не и заборавен.Поставен на фрекфентно место , на аголот на Плоштадот (на раскрсницата во строгиот центар на градот) и видлив од повеке страни на овој дел на Кавадарци,часовникот станува составен дел на едно од најпрометните места во градот.Истиот, слушнавме , е во исправна состојба и се надеваме ке го покажува вистинското време.