20 години по завршувањето на балканските вoјни

Фотографијата е од 1933 година на која се гледа парада на кавадаречките доброволци (ополченци) во Балканските војни по повод 20 години од завршување на Втората Балканска војна. Снимката е направена кај реката Луда Мара пред куќата на Глигор Анастасов.